AGENDA

LENTE/ZOMER/HERFST EN WINTER

WERKGROEPDAG

Neem deel aan één van de studiedagen van de Post HBO opleiding en maak er een werkgroepdag van. Het lesrooster vind je bij opleiding/praktische informatie. Het is altijd een leuke dag om je kennis op te frissen met veel aanvullingen van de docenten. Wij ontvangen graag op tijd je aanmelding.

Aanmelden via Aanmeldformulier VVenH (secretariaat@vvenh.nl).
TIJD 09.30 – 15.30 uur
PLAATS Proveniersplein 5, Rotterdam
LOCATIE Zwanger en Zo, verloskundigenpraktijk in Rotterdam, dicht bij de CS
KOSTEN €70,- per dag voor leden inclusief, koffie en thee.

NB Aanmelding uiterlijk tot 10 dagen voor aanvang van de studiedag die je hebt gekozen. Bij uitzondering kan je bellen met Els Auwers Leechburch om op heel korte termijn deel te nemen op een studiedag.

 

15 mei 2020

WERKGROEPDAG

De VVenH heeft een extra werkgroepdag ONLINE gepland.
Dagoorzitter: Annick Marschand-Akker
Docent: Els Leechburch Auwers
Meld je tijdig aan voor de werkgroepdag ONLINE . Er is een maximum van 8 deelnemers, op volgorde van binnenkomst. Bij deze werkgroepdag ONLINE nieuwe stijl is het de bedoeling dat je zelf casuïstiek inlevert tot uiterlijk 10-05-2020 bij Annick èn Els: (a.marschand.akker@gmail.com), (leechburch@hotmail.com)

Aanmelden via Aanmeldformulier VVenH (secretariaat@vvenh.nl)
TIJD 11.00 – 15.30 uur
PLAATS ONLINE via Jit.si, (Browser Chrome, een goede wifi verbinding, camera en mirco nodig)
LOCATIE nvt
KOSTEN €50,- per dag voor leden.

NB Aanmelding uiterlijk tot 10 dagen voor aanvang van de werkgroepdag. De dag gaat niet door bij te weinig animo.

 

29 mei 2020

THEMADAG SPECIAL – deze dag kan helaas niet doorgaan in verband met de corona maatregelingen      

Homeopathie bij voorbereiding op de bevalling en in het kraambed

Aan de hand van een powerpointpresentatie met handout, casuïstiek en opdrachten wordt informatie verstrekt t.a.v. de medische achtergrond en homeopathische begeleiding vanuit de ziekteclassificatie bij voorbereiding op de bevalling. Aan de orde komen: homeopathie bij liggingsafwijkingen, prematuriteit, angsten, harde buiken en hoe je zelf een homeopathisch bevallingsprotocol kunt hanteren. Ook wordt op deze dag uitgelegd hoe je de ouders aan kunt leren, (veelal via een consult of korte cursus), om homeopathische zelfhulp toe te passen tijdens de bevalling, zodat de ouders (veelal de vader/begeleider) waar nodig, op zorgvuldige wijze enkele homeopathische middelen kunnen inzetten tijdens de baring. Tenslotte worden enkele veelvoorkomende klachten die zich kunnen voordoen in het kraambed behandeld; zoals naweeën en mastitis.
Vragen en eigen casuïstiek betreffende dit onderwerp (uiterlijk een week voorafgaand mailen) zijn altijd welkom!

Aanmelden via Aanmeldformulier VVenH (secretariaat@vvenh.nl)
TIJD 12:30-18:30 uur
PLAATS Noorderwierweg 131, Amersfoort
LOCATIE Kerkgebouw Emaüs
KOSTEN €85,- voor leden en €95,- voor niet-leden per dag, inclusief hand-out, koffie, thee. In eenmaal inschrijven voor de 4 daagse cyclus (20 maart/10 april/29 mei en 11 september), is met korting: €320,-.

NB Aanmelding uiterlijk tot 10 dagen voor aanvang van de themadag.

 

25 juni 2020

THEMADAG

Homeopathie en Herpes

Zoals bekend kan zowel HSV als candida tijdens de zwangerschap opspelen door verandering in de hormoonhuishouding. Deze klachten reageren veelal matig op reguliere geneesmiddelen. Daarnaast hebben veel aanstaande ouders in toenemende mate een aversie tegen chemische medicatie in verband met mogelijke bijwerkingen.

Gelukkig kan homeopathie bij zowel HSV als candida vaak een uitkomst bieden!

Op de themadag wordt kennis die tijdens de postHBO-hv is opgedaan omtrent deze problematiek opgefrist en wordt er uitgebreid ingegaan op de materia medica en aanwijzingen gegeven om goed te differentiëren en snel en effectief te juiste middelen toe te passen. Daarnaast worden onderliggende verstoringen (zoals erfelijke aanleg en iatrogene belasting) aan de hand van de ziekteclassificatie geanalyseerd en in het behandeltraject meegenomen, hetgeen de kans op een succesvolle behandeling aanzienlijk vergroot.

Het wordt een interactieve themadag waarbij informatie wordt verstrekt aan de hand van powerpointpresentatie met hand-out, casuïstiek en opdrachten. Vragen en eigen casuïstiek betreffende dit onderwerp uiterlijk voor 18-06-2020 zijn altijd welkom! (leechburch@hotmail.com)

Aanmelden via Aanmeldformulier VVenH (secretariaat@vvenh.nl)
TIJD
10:00-16:00 uur
PLAATS Proveniersplein 5, Rotterdam
LOCATIE Zwanger en Zo, verloskundigenpraktijk in Rotterdam, dicht bij de CS
KOSTEN €85,- voor leden en €95,- voor niet-leden per dag, inclusief hand-out, koffie en thee.

NB Aanmelding uiterlijk tot 10 dagen voor aanvang van de themadag.

 

19 augustus 2020

Bestuursvergadering     

Het bestuur zal online vergaderen. Je bent welkom om deel te nemen aan deze vergadering in de functie van de notulist. Zo heb je als algemeen lid tijdens deze vergadering een duidelijke taak en kan je inzicht krijgen in het bestuur en de processen van de VVenH . Meld je hiervoor aan op (secretariaat@vvenh.nl)
TIJD 20:00-22:00 uur
PLAATS online
LOCATIE nvt

 

11 SEPTEMBER 2020

THEMADAG SPECIAL     

Homeopathische begeleiding van de pasgeborene en baby

&nbspHet is belangrijk om in de eerste levensfase van het kind een goede start te kunnen maken. Voor veel jonge ouders is het belangrijk om hun kindje zo natuurlijk mogelijk en zonder bijwerkingen te laten behandelen, dat is waar homeopathie uitkomst beidt! Omdat we vanuit de ziekteclassificatie ook de onderliggende verstoringen behandelen, geeft dit het kind een extra impuls om een stabiele gezondheid te verkrijgen. Op deze studiedag behandel ik vooral problemen die zich kunnen voordoen bij pasgeborene in de eerste levensweken en de baby in de eerste 3 maanden. Hierbij kun je denken aan klachten bij zoals geelzucht, oogontsteking, spruw, darmkrampjes, slecht slapen en veel huilen.
Vragen en eigen casuïstiek uiterlijk 04-09-2020 met betrekking tot het onderwerp zijn altijd welkom! (leechburch@hotmail.com)

Aanmelden via Aanmeldformulier VVenH (secretariaat@vvenh.nl)
TIJD 12:30-18:30 uur
PLAATS Noorderwierweg 131, Amersfoort
LOCATIEKerkgebouw Emaüs
KOSTEN €85,- voor leden en €95,- voor niet-leden per dag, inclusief hand-out, koffie, thee. In eenmaal inschrijven voor de 4 daagse cyclus (20 maart/10 april/29 mei en 11 september), is met korting: €320,-.

NB Aanmelding uiterlijk tot 10 dagen voor aanvang van de themadag.

 

18 en 19 SEPTEMBER 2020

SYMPOSIUM en ALV 

Infertiliteit en Homeopathie

&nbspIn september organiseren de VVenH samen met de AVIG (Artsen Vereniging Integrale Geneeskunde) het jaarlijkse Homeopathie Congres. Wij willen op deze manier ook de samenwerking tussen homeopathisch werkende huisartsen en homeopathisch verloskundigen bevorderen.
Het thema op vrijdag 18 september van het Congres is Infertiliteit en hierbij een heel belangrijk onderdeel van de verloskunde .
Wij verheugen ons op Sprekers zoals Ortrud Lindeman, zij is een bevlogen en zeer ervaren homeopathisch arts en één van de beste docenten in de homeopathische wereld. Zij heeft zich gespecialiseerd in ‘familie- en sociale geneeskunde’. Evenals Resie Moonen, Homeopathisch Arts en Huisarts met meer dan 30 jaar ervaring. Ze is een gerespecteerde docent Homeopathie en Integratieve Geneeskunde en geeft seminars over de hele wereld.

Omdat in het voorjaar de ALV niet kon plaatsvinden zullen wij op 18 september tijd nemen om de ALV in te halen.

Je bent op beide dagen welkom. Wij zijn nog druk bezig met het organiseren. Het programma van het Symposium en de ALV zal je per mail na je aanmelding ontvangen. Vrijdag 18 september zal hat voornamelijk over homeopathie en verloskunde gaan. Zaterdag zal het thema wat breder zijn maar wel erg actueel.

Aanmelden via Aanmeldformulier VVenH (secretariaat@vvenh.nl)
TIJD 09:30-17:00 uur
PLAATS Woudenbergseweg 54, 3707 HX Zeist
LOCATIE Woudschoten Hotel & Conferentiecentrumt
KOSTEN €190,-/dag

 

07 oktober 2020

SPECIALE WORKSHOP – VOOR ONZE LEDEN

Homeopathie – omdat je uniek bent

Tijdens een telefonisch interview hebben sommigen van jullie al kennis met Nadia Teunissen gemaakt. Haar achtergrond ligt op het gebied van antropologie met een specialisatie in duurzaamheid. Zij vind het belangrijk dat zowel de mens als de planeet zich in goede ‘conditie’ kunnen ontwikkelen. Deze interesse gaat hand in hand met haar belangstelling voor organisatiecultuur.
Nadia Teunissen neemt jullie tijdens een workshop mee naar meer inzicht in integratie homeopathie&verloskunde in de praktijk en inzicht in hoe je een eigen praktijk runt op dit gebied (bv. m.b.t. communicatie).</span

Aanmelden via Aanmeldformulier VVenH (secretariaat@vvenh.nl)
TIJD volgt
PLAATS volgt
LOCATIE volgt
KOSTEN Deze dag is GRATIS, inclusief koffie, thee.

NB Aanmelding uiterlijk tot 1 oktober 2020.

 

15 oktober 2020

Bestuursvergadering     

Het bestuur zal op locatie vergaderen. Je bent welkom om deel te nemen aan deze vergadering in de functie van de notulist. Zo heb je als algemeen lid tijdens deze vergadering een duidelijke taak en kan je inzicht krijgen in het bestuur en de processen van de VVenH. Je reiskosten worden vergoed.
Meld je hiervoor aan op secretariaat@vvenh.nl
TIJD 16:30-18:30 uur
PLAATS Stationshal 305, Utrecht CS
LOCATIE Bistrot

 

13 november 2020

THEMADAG

‘GAS en GBS’ in de verloskunde

De haemolytische streptococcen α en β spelen met enige regelmaat een rol bij onze zwangeren en pas geborenen; alle reden om daar meer over willen weten.
Spreker op deze themadag is de zeer bevlogen homeopaat en oprichter van de Homeopathie Academie Nederland Ewald Stöteler. Hij ontwikkelde de Ziekteclassificatie volgens de visie van Hahnemann, is al 35 jaar werkzaam als klassiek homeopaat, internationaal bekend docent en schrijver van vele artikelen en boeken. Ewald zal ons inwijden in de geheimen en homeopathische behandeling van infecties veroorzaakt door de groep α en β haemolytische streptococ, ook wel bekend als de GAS en GBS. Casuïstiek is natuurlijk heel fijn om het onderwerp aan de hand van praktijkvoorbeelden te kunnen bespreken.
Aanleveren tot uiterlijk 06-11-2020 via mailadres secretariaat@vvenh.nl (evt. anoniem indien gewenst).

Aanmelden via Aanmeldformulier VVenH (secretariaat@vvenh.nl)
TIJD 09.30 -17.00 uur
PLAATS Schuilenburgerweg 2, Amersfoort
LOCATIE Zalencentrum Wijkgemeente De Brug
KOSTEN €85,- voor leden en €95,- voor niet-leden per dag, inclusief hand-out, koffie, thee en lunch.

NB Aanmelding uiterlijk tot 10 dagen voor aanvang van de themadag.

 

10 december 2020

Bestuursvergadering     

Het bestuur zal online vergaderen. Je bent welkom om deel te nemen aan deze vergadering in de functie van de notulist. Zo heb je als algemeen lid tijdens deze vergadering een duidelijke taak en kan je inzicht krijgen in het bestuur en de processen van de VVenH . Meld je hiervoor aan op secretariaat@vvenh.nl
TIJD 16:00-18:00 uur
PLAATS online
LOCATIE nvt

 

* Hou in de gaten dat je aan twee themadagen en twee werkgroepdagen per kalenderjaar moet deelnemen t.b.v. de kwaliteitseisen van de VV&H en de NVKH