AGENDA 2022

Regelmatig om de 6 weken

Bestuursvergadering

Het bestuur zal meestal online vergaderen. Je bent welkom om deel te nemen aan deze vergadering in de functie van notulist. Zo heb je als algemeen lid tijdens deze vergadering een duidelijke taak en kun je inzicht krijgen in het bestuur en de processen van de VVenH . Meld je hiervoor aan bij (secretariaat@vvenh.nl)
TIJD 20:00-22:00 uur
PLAATS online
LOCATIE nvt

 

LENTE/ZOMER/HERFST EN WINTER

Studiedag

Neem deel aan één van de studiedagen van de Post HBO Homeopathische verloskunde. Het is altijd een leuke dag om je kennis op te frissen met veel aanvullingen van de docenten.
Aanmelden via Stafdocent Els Leechburch Auwers (leechbuurch@hotmail.com)
TIJD tussen 09.30uur en 16.00uur
PLAATS Rotterdam
LOCATIE op locatie of online
KOSTEN €70,- per dag voor leden inclusief, koffie en thee.

NB Aanmelding uiterlijk tot 10 dagen voor aanvang van de studiedag die je hebt gekozen. Bij uitzondering kan je bellen met Els Auwers Leechburch op (070 394 74 76) om op heel korte termijn deel te nemen op een studiedag.

 

lente, zomer herfst en winter 2022

WERKGROEP

De leden van de VVenH plannen werkgroepen ONLINE of fysiek.
Dagvoorzitter: wisselend
Docent: wisselend
Meld je tijdig aan voor de werkgroep . Bij deze werkgroep is het de bedoeling dat je zelf casuïstiek inlevert tot uiterlijk 5 dagen voor begin. Stuur je casus op naar het secretariaat dat iedereen zich kan voorbereiden en inlezen!

Aanmelden via Aanmeldformulier VVenH (ga naar aanmeldformulier)

TIJD 11.00 – 13.00 uur
PLAATS online of fysiek
LOCATIE wordt vermeld door organisatie
KOSTEN Gratis zonder docent, €50,- online voor leden met docent, €70,- fysieke bijeenkomst voor leden inclusief, koffie en thee, met docent.

NB Aanmelding uiterlijk tot 10 dagen voor aanvang van de werkgroepdag.

 

19 mei 2022

WEBINAR Ewoud Stöteler 

Thema – Kinderwens

Al op jonge leeftijd kwam Ewald Stöteler in aanraking met homeopathie en was er gelijk door ‘gegrepen’. Vanaf die tijd is hij zich op fulltime basis met de homeopathie blijven bezig houden. Voornamelijk door zijn inspanning zijn de vernieuwende elementen over de homeopathie zoals je deze op klassiekehomeopathie.nl tegenkomt.

Primair als een man van de praktijk heeft hij ook al relatief vroeg een begin gemaakt met kennis overdragen door les te geven. Met nu al een kleine 20 jaar ervaring als docent kan hij bogen op een ruime ervaring.
In het hele proces van onvervulde kinderwens naar zwanger worden, kan homeopathie vaak veel betekenen.

Gezien de complexiteit van verminderde vruchtbaarheid, zijn vaak meerdere consulten nodig. Hoe dichter we bij het unieke patroon van het leven van de vrouw en haar partner komen, hoe groter de kans van slagen van de homeopathische behandeling is.
Ewald Stöteler neemt ons mee tijdens het webinar over hoe wij als homeopathisch verloskundigen stellen met een kinderwens kunnen begeleiden.

Aanmelden via Aanmeldformulier VVenH (ga naar aanmeldformulier)

DOCENT Ewoud Stöteler
TIJD 12:00-16:00uur
PLAATS online

KOSTEN €65,- voor leden en €75,- voor niet-leden

 

 

 

30 juni 2022

ALV en THEMADAG

Thema – Zwanger in het “griep” seizoen

Midden in de zomer maken we ons op voor wat in de herfst en winter de gezonde conditie van zwangeren kan verstoren. Virale infecties zoals griep en verkoudheden, maar vooral corona heeft velen de afgelopen jaren beangstigd. Gelukkig kun je als homeopathisch verloskundige met de juiste kennis deze klachten veelal zeer effectief behandelen en voorkomen we hiermee dat zwangeren ernstig ziek kunnen worden.
Ook preventief kunnen diverse homeopathische middelen een belangrijke rol spelen, evenals de begeleiding (en het voorkomen) van bijwerkingen ten gevolge van vaccinaties.

Voor de meest complete homeopathische behandeling dient er naast de toediening van acute middelen rekening te worden gehouden met omstandigheden die aanleiding kunnen geven tot het ontstaan van de klachten zoals: erfelijkheid, de leefomstandigheden van de vrouw, de iatrogene belasting etc. De energie van de zwangere speelt ook een belangrijke rol bij de behandeling van griep en verkoudheidsklachten, daarom komen er ook enkele middelen ter behandeling van moeheid en zwakte of een lage reactiekracht aan de orde. Hoe al deze onderdelen, tezamen met de posologie, kunnen worden geïntegreerd in het behandelplan, wordt aan de hand van powerpoint, casuïstiek en opdrachten uitgelegd, zodat je na deze themadag je patiënten met deze klachten succesvol kunt behandelen!

Aanmelden via Aanmeldformulier VVenH (ga naar aanmeldformulier)
DOCENT Els Leechburch Auwers
TIJD 10.00uur-17.00uur
PLAATS 3069 EA Rotterdam
LOCATIE Hesseplaats 441
LUNCH kleine lunch tussen de ALV en de themadag met brood en soep
KOSTEN €GRATIS voor leden en €95,- voor niet-leden per dag.
BERIJKBAARHEID gratis parkeren of met de metro direct in de buurt

NB Aanmelding uiterlijk tot 4 juni 2022.
Houd alstublieft rekening met wijzigingen ivm de coronaregels.