AGENDA 2023

 

LENTE/ZOMER/HERFST EN WINTER

Studiedag

Neem deel aan één van de studiedagen van de Post HBO Homeopathische verloskunde. Het is altijd een leuke dag om je kennis op te frissen met veel aanvullingen van de docenten.

Aanmelden via Stafdocent Els Leechburch Auwers (leechbuurch@hotmail.com)
TIJD tussen 09.30uur en 16.00uur
PLAATS Ommoord Hesseplaats 441 3069EA Rotterdam
LOCATIE Zalencentrum Open Hof
KOSTEN €70,- per dag voor leden inclusief, koffie en thee.

NB Aanmelding uiterlijk tot 10 dagen voor aanvang van de studiedag die je hebt gekozen. Bij uitzondering kan je bellen met Els Auwers Leechburch op 06-16388375 om op heel korte termijn deel te nemen op een studiedag.

 

17 maart 2023

ALV en THEMADAG met Els Leechburch Auwers

Thema – Homeopathie bij infertiliteit

We zijn verheugd om jullie uit te kunnen nodigen voor onze laatste VV&H ALV en themadag die we voor homeopathisch-verloskundigen en klassiek-homeopaten organiseren.
Vanaf 13 uur presenteert Els het dag-thema met PowerPoint, casuïstiek en Materia medica ten aanzien van problemen van ouders met een kinderwens.
Het onderwerp wordt benaderd vanuit de verschillende invalshoeken van de ziekte-classificatie met bij ieder onderdeel een uitwerking van toepasbare Materia medica, waarbij zowel nosoden als tussenmiddelen, biografische middelen en waar nodig acuut miasmatische materia medica aan de onder komen met de daarbij behorende posologie. Jullie zijn van harte welkom om (uiterlijk 1 week voorafgaand) passende casuïstiek in te sturen via Els Leechburch Auwers (leechbuurch@hotmail.com)
Maximaal 2 casussen, dus wie het eerst komt….!

Aanmelden via Aanmeldformulier VVenH (ga naar aanmeldformulier)

DOCENT Els Leechburch Auwers
TIJD 10:00-18:00uur
LOCATIE Zalencentrum Open Hof
PLAATS Ommoord Hesseplaats 441 3069EA Rotterdam
LUNCH Voor mensen die komen lunchen (geen eigen eten toegestaan) Er staat een soepje klaar en broodjes voor 10€ extra. Geef even aan of je dit wilt nuttigen.
Koffie en thee voor iedereen gratis.
KOSTEN €95,- voor leden en €105,- voor niet-leden per dag,

NB Aanmelding uiterlijk tot 3 maat 2023.

 

1 juni 2023

THEMADAG met Coby Tjassing

Thema – 2023 Homeopathie bij serotiniteit en NVO

Serotiniteit is een veel voorkomende “klacht” en vanuit het medisch reguliere circuit spreekt met vanaf de 41e zwangerschapsweek al van een “dreigende” serotiniteit”. Te vroeg en chemisch inleiden van de partus heeft helaas grote nadelen voor moeder en kind. Met homeopathie kunnen we preventief al veel doen om een natuurlijke en veilige bevalling te bewerkstelligen (het vernieuwde voorbereidingsprotocol voor de partus zal worden besproken) én serotiniteit rond de 42e week te voorkomen.
Na deze studiedag kun je verschillende blokkades voor de behandeling van serotiniteit herkennen en behandelen; zoals de grondoorzaak, biografische en/of iatrogene verstoringen. Aan de hand van casuïstiek wordt ook repertorisatie-techniek geoefend.

Voor het onderdeel NVO tijdens deze studiedag worden onderliggende oorzaken (zoals angst en pijn) toegelicht en leer je de voor deze problematiek passende homeopathische middelen op enkele keynotes te differentiëren om deze snel toe te kunnen passen tijdens de partus. De kenmerken van veelvoorkomende materia medica bij NVO en oefenen we met casuïstiek. Allen vaardigheden die van belang zijn om een natuurlijke eerstelijns bevalling te realiseren!
Vragen en eigen (succes of probleem) casuïstiek betreffende dit onderwerp (uiterlijk een week voorafgaand mailen) zijn altijd welkom!

Aanmelden via Aanmeldformulier VVenH (ga naar aanmeldformulier)

DOCENT Coby Tjassing
TIJD 13:00-18:00uur
LOCATIE
PLAATS Amersfoort
SNACK Koffie, thee en iets lekkers
KOSTEN €95,- voor leden en €105,- voor niet-leden per dag,

NB Aanmelding uiterlijk tot 19 mei 2023.

 

17 november 2023

THEMADAG met Els Leechburch Auwers

Thema – Verdieping misselijkheid en Diabetes Gravidarum

Steeds vaker wordt diabetes gravidarum (DG) vastgesteld tijdens de zwangerschap (Nivel). Om complicaties te voorkomen bij moeder en kind is glucoseregulatie van belang. Zwangere vrouwen kunnen weerstand hebben tegen de mogelijke bijwerkingen van de reguliere medicatie. Met een homeopathische behandeling kunnen we het natuurlijk mechanisme van de glucoseregulering herstellen zonder bijwerkingen. Na deze dag heb je kennis van de pathologie, een goede analyse van casuïstiek, het herkennen van de grondoorzaak en mogelijk biografische of iatrogene aanleidingen van DG. Waarmee je een keuze kunt maken voor het juiste homeopathische behandeltraject met de daarbij passende Materia medica en posologie voor de zwangere vrouw.
Ten aanzien van de problematiek van misselijkheid en hyperemesis wordt op deze studiedag vanuit de aanwezige kennis (zie Studieboek Homeopathische verloskunde Deel 1) met casuïstiek, analyse en repertorisatie, een verdieping van de homeopathische behandelmogelijkheden aangeboden.

Jullie zijn van harte welkom om (uiterlijk 1 week voorafgaand) passende casuïstiek in te sturen via Els Leechburch Auwers (leechbuurch@hotmail.com)
Maximaal 2 casussen, dus wie het eerst komt….!

Aanmelden via Aanmeldformulier VVenH (ga naar aanmeldformulier)

DOCENT Els Leechburch Auwers
TIJD 13:00-18:00uur
LOCATIE Zalencentrum Open Hof
PLAATS Ommoord Hesseplaats 441 3069EA Rotterdam
SNACK Koffie, thee en iets lekkers
KOSTEN €95,- voor leden en €105,- voor niet-leden per dag,

NB Aanmelding uiterlijk tot 3 november 2023.

 

lente, zomer herfst en winter 2022

WERKGROEP

De leden van de VVenH plannen werkgroepen ONLINE of fysiek.

Meld je tijdig aan voor de werkgroep . Bij deze werkgroep is het de bedoeling dat je zelf casuïstiek inlevert tot uiterlijk 5 dagen voor begin. Stuur je casus op naar het diegene die dag de voorzit heeft, dat iedereen zich kan voorbereiden en inlezen!
Het is de bedoeling dat een docent aansluit aan het einde waar we een bijdrage voor moeten vragen voor hun tijd.

Aanmelden via Aanmeldformulier VVenH (ga naar aanmeldformulier)

NB Aanmelding uiterlijk tot 10 dagen voor aanvang van de werkgroepdag.