AGENDA 2023

 

12 oktober 2023

THEMADAG met Coby Tjassing

Thema – 2023 Homeopathie bij serotiniteit en NVO

Serotiniteit is een veel voorkomende “klacht” en vanuit het medisch reguliere circuit spreekt met vanaf de 41e zwangerschapsweek al van een “dreigende” serotiniteit”. Te vroeg en chemisch inleiden van de partus heeft helaas grote nadelen voor moeder en kind. Met homeopathie kunnen we preventief al veel doen om een natuurlijke en veilige bevalling te bewerkstelligen (het vernieuwde voorbereidingsprotocol voor de partus zal worden besproken) én serotiniteit rond de 42e week te voorkomen.
Na deze studiedag kun je verschillende blokkades voor de behandeling van serotiniteit herkennen en behandelen; zoals de grondoorzaak, biografische en/of iatrogene verstoringen. Aan de hand van casuïstiek wordt ook repertorisatie-techniek geoefend.

Voor het onderdeel NVO tijdens deze studiedag worden onderliggende oorzaken (zoals angst en pijn) toegelicht en leer je de voor deze problematiek passende homeopathische middelen op enkele keynotes te differentiëren om deze snel toe te kunnen passen tijdens de partus. De kenmerken van veelvoorkomende materia medica bij NVO en oefenen we met casuïstiek. Allen vaardigheden die van belang zijn om een natuurlijke eerstelijns bevalling te realiseren!
Vragen en eigen (succes of probleem) casuïstiek betreffende dit onderwerp (uiterlijk een week voorafgaand mailen) zijn altijd welkom!

Aanmelden via Aanmeldformulier VVenH (ga naar aanmeldformulier)

DOCENT Coby Tjassing
TIJD 11:30-18:00uur
LOCATIE Wijkgemeente de Brug
PLAATS Schuilenburgerweg, 2 in 3816 TB Amersfoort
SNACK Koffie, thee en iets lekkers
KOSTEN €95,- voor leden en €105,- voor niet-leden per dag,

NB Aanmelding uiterlijk tot 1 oktober 2023.

 

10 november 2023

THEMADAG met Els Leechburch Auwers

Thema – Verdieping misselijkheid en Diabetes Gravidarum

Steeds vaker wordt diabetes gravidarum (DG) vastgesteld tijdens de zwangerschap (Nivel). Om complicaties te voorkomen bij moeder en kind is glucoseregulatie van belang. Zwangere vrouwen kunnen weerstand hebben tegen de mogelijke bijwerkingen van de reguliere medicatie. Met een homeopathische behandeling kunnen we het natuurlijk mechanisme van de glucoseregulering herstellen zonder bijwerkingen. Na deze dag heb je kennis van de pathologie, een goede analyse van casuïstiek, het herkennen van de grondoorzaak en mogelijk biografische of iatrogene aanleidingen van DG. Waarmee je een keuze kunt maken voor het juiste homeopathische behandeltraject met de daarbij passende Materia medica en posologie voor de zwangere vrouw.
Ten aanzien van de problematiek van misselijkheid en hyperemesis wordt op deze studiedag vanuit de aanwezige kennis (zie Studieboek Homeopathische verloskunde Deel 1) met casuïstiek, analyse en repertorisatie, een verdieping van de homeopathische behandelmogelijkheden aangeboden.

Jullie zijn van harte welkom om (uiterlijk 1 week voorafgaand) passende casuïstiek in te sturen via Els Leechburch Auwers (leechbuurch@hotmail.com)
Maximaal 2 casussen, dus wie het eerst komt….!

Aanmelden via Aanmeldformulier VVenH (ga naar aanmeldformulier)

DOCENT Els Leechburch Auwers
TIJD 13:00-18:00uur
LOCATIE Zalencentrum Open Hof
PLAATS Ommoord Hesseplaats 441 3069EA Rotterdam
SNACK Koffie, thee en iets lekkers
KOSTEN €95,- voor leden en €105,- voor niet-leden per dag,

NB Aanmelding uiterlijk tot 3 november 2023.

 

lente, zomer herfst en winter 2022

WERKGROEP

De leden van de VVenH plannen werkgroepen ONLINE of fysiek.

Meld je tijdig aan voor de werkgroep . Bij deze werkgroep is het de bedoeling dat je zelf casuïstiek inlevert tot uiterlijk 5 dagen voor begin. Stuur je casus op naar het diegene die dag de voorzit heeft, dat iedereen zich kan voorbereiden en inlezen!
Het is de bedoeling dat een docent aansluit aan het einde waar we een bijdrage voor moeten vragen voor hun tijd.

Aanmelden via Aanmeldformulier VVenH (ga naar aanmeldformulier)

NB Aanmelding uiterlijk tot 10 dagen voor aanvang van de werkgroepdag.