HOMEOPATHIE EN ZWANGERSCHAP


Met homeopathie vitaal tijdens je zwangerschap? Of heb je klachten? Wist je dat je je homeopathisch kan voorbereiden op de bevalling?
Lees hier wat mogelijk is en hoe het werkt.

Zwanger worden of zwanger zijn, bevallen en de kraamtijd ervaren veel vrouwen als hoogtepunt in hun leven. Toch kunnen er zich in deze periodes problemen voordoen die deze vreugde overschaduwen. Aanstaande ouders kijken tegenwoordig verder dan de reguliere medische begeleiding van zwangerschap en gebruiken wanneer nodig bij voorkeur natuurlijke medicatie zonder bijwerkingen.

Homeopathie kan een veilig alternatief zijn voor veel klachten bij jou of je kind. Een goede afstemming en het juiste homeopathisch middel helpt jou bij het terug brengen in je eigen kracht, helpt vitaliseren en herstellen. Gebruik van homeopathische middelen is veilig, mits voorgeschreven door een gekwalificeerd homeopaat.

CAULOPHYLLUM  (VROUWENWORTEL)

 

Caulophyllum thalictroides groeit in Noord-Amerika en werd door de indianen als medicinaal kruid gebruikt om weeën op te wekken . Caulophyllum thalictroides houdt van een plek in de (half-) schaduw, het liefst een beetje vochtig.
Van de enkele stengel die uit de grond oprijst, is er een enkel, groot, drie-vertakt blad plus een vruchtdragende stengel. De blauwachtig groene blaadjes zijn tulpvormig, geheel aan de basis, maar gezaagd aan de punt.
De bloei is groengeel gevolgd door blauwe bessen.

 

Download hier de folder ‘Homeopathie bij zwangerschap en geboorte