HOMEOPATHIE EN BEVALLING


Wist je dat je je homeopathisch kan voorbereiden op de bevalling?
Lees hier wat mogelijk is en hoe het werkt.

Homeopathie kan het natuurlijke proces van bevallen ondersteunen als dat nodig is.

Je kunt hierbij denken aan middelen voor ontspanning, angst, pijnstilling of onrust, bevorderen van energie bij een langdurige bevalling en weeën versterkende middelen. Ook bij wat ruimer bloedverlies of het achterblijven van de placenta kan homeopathie worden ingezet.

Vanaf 36 weken zwangerschap kunnen meerdere homeopatische middelen ingezet worden om het natuurlijke rijpingsproces van je baarmoedermond te ondersteunen. Dit kan fijn zijn als je eerder (dreigend) serotien (later dan 41 weken) bent bevallen of als je het gewoon fijn vind om je lichaam zo optimaal mogelijk voor te bereiden op de bevalling.

Caulophyllum voor de bevalling

Als de bevalling uitblijft, er geen ontsluiting optreedt, de baarmoedermond stug is, terwijl er wel “valse” weeën en vliegende pijnen optreden, kan Caulophyllum (Vrouwenwortel) effectief zijn. Het geneesmiddel kan zorgen voor effectieve weeën, een soepele ontsluiting van de baarmoedermond en voor meer beweeglijkheid.

Tijdens een consult geef de verloskundige met specialisme homeopathie informatie over wat homeopathie kan betekenen in de voorbereiding op de komende bevalling en wanneer homeopathie ingezet kan worden tijdens en net na de bevalling.

Op zoek na een verloskundige met specialisme homeopathie in je buurt?
Ga naar www.nvkh.nl

VOORBEREIDING OP DE BEVALLING

 

Vanaf rond 36 weken van je zwangerschap kan je homeopathisch verloskundige je het homeopathische middel Caulophyllum (Vrouwenwortel) geven ter voorbereiding op de bevalling.
Caulophyllum heeft een werking op de spiertonus van je baarmoeder, op je cervix op scherpe pijnen. Als de bevalling uitblijft, er geen ontsluiting optreedt, de baarmoedermond stug is, terwijl er wel “valse” weeën en vliegende pijnen optreden, kan Caulophyllum effectief zijn. Het geneesmiddel kan zorgen voor effectieve weeën, een soepele verstrijken en ontsluiting van de baarmoedermond.

 

Download hier de folder ‘Homeopathie bij zwangerschap en geboorte