PRAKTISCHE INFORMATIE

DUUR VAN DE OPLEIDING

De opleiding telt drie modulen à 4-5 maanden die verdeeld zijn over een studieperiode met één keer in de drie weken een cursusdag. Je sluit ieder module af met een deelcertificaat.
Tijdens de lessen krijg je ook informatie over ‘de homeopathisch verloskundige in de praktijk’.

CURSUSDAG

Eén keer in de drie weken op vrijdag van 9.30 – 15.30 uur

LESLOKATIE

ROTTERDAM
Hesseplaats 441,
3069 EA Rotterdam
gratis parkeren of Metro direct in de buurt

UTRECHT
Bij voldoende inschrijvingen

Bekijk hier de Lesrooster 2021-2022 (download).

WAT KOST DE OPLEIDING

In verband met de verschillende mogelijkheden hanteren wij verschillende tarieven. Kijk ook naar de vroegboekkorting! Zie onderaan het aanmeldingsformulier.

DIPLOMA

Voor een erkend diploma heb je uiteindelijk drie deelcertificaten nodig. Deze kun je in eigen tempo in drie fasen behalen. Afgestudeerden ontvangen een (door de landelijke beroepsvereniging klassieke homeopathie NVKH) erkend diploma, hetgeen o.a. vergoeding van behandelingen door zorgverzekeraars garandeert.

HOE MELD JE JE AAN?

Je kan je aanmelden via het online inschrijfformulier. Met het inschrijven voor de Post HBO Homeopathie en Verloskunde wordt je aspirant lid van de Vereniging Verloskunde en Homeopathie.

ACCREDITATIE

De KNOV heeft tot 2017 de opleiding geaccrediteerd voor 16 uur onder categorie A ‘bij- en nascholing’ en 60 uur onder categorie D ‘overige deskundigheidsbevordering’ (geen accreditatie nodig). Accreditatie voor 2019-2021 voor categorie A wordt momenteel opnieuw aangevraagd. Voor categorie D mag 60 uur opgegeven worden. Na afloop van deze opleiding is de verloskundige in staat zelfstandig te functioneren als professioneel homeopathisch verloskundige.

MEER WETEN

Meer weten over de opleiding? Bij vragen kun je contact opnemen met het secretariaat via
secretariaat@vvenh.nl of bel 070 394 7476

Of kom naar de open dag van de post-HBO!

Wij werken samen met Homeopathie Academie Nederland. Kijk voor meer informatie op de website.