HOMEOPATHISCH VERLOSKUNDIGE IN DE PRAKTIJK


“Dat hoort er nu eenmaal bij als je zwanger bent.”
Maar hoe komt het dat de ene vrouw die negen maanden zo makkelijk doorkomt en de andere van het ene in het andere ongemak belandt?

Homeopathisch verloskundigen hebben geleerd om te kijken naar het totale beeld van de vrouw op fysiek, psychisch en sociaal-emotioneel niveau. Zij richten zich niet alleen op de klacht, maar ook op hoe het precies voelt, hoe de vrouw ermee omgaat, wat verergering of juist verbetering van de klacht geeft, wanneer de klachten optreden, hoe ze zich erbij voelt etc. Deze aspecten zijn van belang om een passend homeopathisch middel voor te kunnen schrijven voor herstel van het lichamelijk en psychisch evenwicht en voor behoud van dit evenwicht.

Een breed scala aan klachten rond zwangerschap, bevalling en kraambed kunnen effectief, veilig en eenvoudig behandeld worden. Met als resultaat een tevreden moeder en/of kind en minder doorverwijzingen naar de 2e lijn. Homeopathie biedt zeker een extra dimensie aan ons beroep!

CONTACT MET VROUW EN PARTNER

Tijdens een regulier consult kan je met je parate kennis als homeopathisch verloskundige alvast eerste hulp verlenen. Je kunt voor een uitgebreid consult extra tijd inplannen en de vrouw soms langere tijd begeleiden bij haar klachten.
Bij de bevalling of in het kraambed kun je acuut homeopathie toedienen als dat nodig is.

MAAK HET VERSCHIL

Als homeopathisch verloskundige kun je in de dagelijkse praktijk met je kennis van de homeopathie op een veilige manier bijdragen aan de gezondheid van moeder en baby.

REGISTRATIE

Als lid van de NVKH ben je als homeopathisch verloskundige te vinden via de website.
De opleiding heeft een “stappenplan voor starters” ontwikkeld. Zo kun je na de opleiding direct aan de slag. Je hoort hier meer over tijdens de modulen.