THEMADAG oktober 2023

 

12 oktober 2023

THEMADAG met Coby Tjassing

Thema – 2023 Homeopathie bij serotiniteit en NVO

Serotiniteit is een veel voorkomende “klacht” en vanuit het medisch reguliere circuit spreekt met vanaf de 41e zwangerschapsweek al van een “dreigende” serotiniteit”. Te vroeg en chemisch inleiden van de partus heeft helaas grote nadelen voor moeder en kind. Met homeopathie kunnen we preventief al veel doen om een natuurlijke en veilige bevalling te bewerkstelligen (het vernieuwde voorbereidingsprotocol voor de partus zal worden besproken) én serotiniteit rond de 42e week te voorkomen.
Na deze studiedag kun je verschillende blokkades voor de behandeling van serotiniteit herkennen en behandelen; zoals de grondoorzaak, biografische en/of iatrogene verstoringen. Aan de hand van casuïstiek wordt ook repertorisatie-techniek geoefend.

Voor het onderdeel NVO tijdens deze studiedag worden onderliggende oorzaken (zoals angst en pijn) toegelicht en leer je de voor deze problematiek passende homeopathische middelen op enkele keynotes te differentiëren om deze snel toe te kunnen passen tijdens de partus. De kenmerken van veelvoorkomende materia medica bij NVO en oefenen we met casuïstiek. Allen vaardigheden die van belang zijn om een natuurlijke eerstelijns bevalling te realiseren!
Vragen en eigen (succes of probleem) casuïstiek betreffende dit onderwerp (uiterlijk een week voorafgaand mailen) zijn altijd welkom!

Aanmelden via Aanmeldformulier VVenH (ga naar aanmeldformulier)

DOCENT Coby Tjassing
TIJD 11:30-18:00uur
LOCATIE Wijkgemeente de Brug
PLAATS Schuilenburgerweg, 2 in 3816 TB Amersfoort
SNACK Koffie, thee en iets lekkers
KOSTEN €95,- voor leden en €105,- voor niet-leden per dag,

NB Aanmelding uiterlijk tot 1 oktober 2023.