ERVARINGEN


Lees hieronder de ervaringen die zowel zwangere vrouwen als verloskundigen hebben opgedaan met homeopathie rond de zwangerschap.

ERVARING MET DE ZWANGERSCHAP EN MISSELIJKHEID

Patricia is 11 weken zwanger van haar 3e kindje. Sinds 5 weken is zij constant misselijk, erger 's ochtend en s’ avonds na het eten. Zij heeft veel last van kokhalzen, en heeft een neiging om over te geven maar het lukt haar niet. Ze wordt er doodmoe van, krijgt hoofdpijn en wordt duizelig. Als zij gaat liggen voelt ze zich iets beter. Zij vertelt me dat ze vaak geïrriteerd is, alles is snel te veel. Zij wil het graag “goed doen” op haar werk, heeft erkenning nodig. Zij kan geen BH meer verdragen en strakke kleren rond haar buik.

Ik zag Patricia tijdens een extra homeopathisch spreekuur. Zij was doorverwezen door een collega. Doordat ik getraind ben op de juiste, ‘homeopathische’ manier te vragen kan ik snel het juiste middel repertoriëren. Patricia krijgt 2 dagen later een homeopathische middel en na enkele dagen voelt ze zich minder moe en niet meer misselijk. Wij hebben een belafspraak gemaakt om haar bevindingen te evalueren.

ERVARING MET DE ZWANGERSCHAP EN DIABETES

Jessica is 29+6 weken zwanger van haar tweede kindje als zij volgens protocol haar glucosewaardes moet laten prikken in het laboratorium. De nuchtere waarde blijkt sterk verhoogd (9.1) waardoor zij een verwijzing krijgt van haar verloskundige naar het ziekenhuis. Daar wordt een OGTT verricht waarbij alle waardes gestoord zijn.

Hierna vindt een gesprek plaats met een internist en een diabetesverpleegkundige waarbij gesproken wordt over starten met insuline en een mogelijk inleiding bij 38 weken zwangerschap. Jessica heeft vertrouwen in haar eigen lichaam én homeopathie en vraagt of zij hiermee eerst mag proberen haar glucosewaardes te reguleren. Hiervoor krijgt zij 1 week de tijd van de artsen.

Via haar eigen homeopathisch verloskundige start zij de volgende dag met homeopathische middelen waardoor de waardes binnen enkele dagen dalen tot waardes rond de 5 en ook stabiel laag blijven. De internist geeft 'groen licht' om voor verdere begeleiding van de zwangerschap terug te gaan naar haar eigen verloskundige.

Na 3 weken gaat het zo goed dat er besloten wordt om de middelen af te gaan bouwen. Hierop stijgen binnen 48 uur de glucosewaardes weer flink. Er wordt besloten om terug te gaan naar het eerste voorschrift en hierop blijven de waardes de gehele zwangerschap verder stabiel laag.

Jessica bevalt uiteindelijk zonder insuline én inleiding op een natuurlijke manier van een mooie gezonde dochter.

ERVARING MET OVERTIJD ZIJN

Roos vertelt:
Wij kwamen in aanraking met de homeopathie doordat ik 1,5 week over tijd liep en er een afspraak voor inleiden in het ziekenhuis gemaakt was. Inleiden wilde ik echt niet en wist dat mijn verloskundige met homeopathie en zwanger zijn bezig was.

Aangezien ik echt heel bang was om ingeleid te worden heb ik de stoute schoenen aangedaan en mijn verloskundige opgebeld. Zij stond de middag al op de stoep en ik begon met mijn eerste homeopatische behandeling. Na een dag merkte ik al op persoonlijk vlak erg veel verschil. Ik was erg emotioneel en wilde het liefst een beetje alleen zijn. Doordat ik overtijd liep moest ik ook op controle in het ziekenhuis.

En... Ik had 1 cm ontsluiting. Superblij was ik. Ik had er weer geloof in dat het vanzelf zou kunnen komen. Na 2 dagen kreeg ik andere homeopatische druppels. Ook nu voelde ik wel op persoonlijk vlak dat er verandering was. Ik had een goed gevoel bij deze homeopatische behandeling en wist dat het goed zou komen. Ook al zou ik de volgende dag ingeleid worden.
Deze avond verloor ik mijn prop en de volgende dag ging ik met beetje 'gerommel' om 10 uur naar het ziekenhuis voor de controle. Hier had ik alvast veel meer ontsluiting en om 13.46 uur werd mijn dochter na een natuurlijk bevalling van totaal 2,5 uur geboren.

ERVARING MET DE BEVALLING

Nicole is bijna 41 weken zwanger. Bij de geboorte van haar eerste kind werd zij ingeleid. Zij vond dat vreselijk. Nu is zij bang voor een herhaling. Ze heeft wat weeën maar die zijn niet krachtig. De weeën gaan van haar uterus naar achteren, naar haar rug. Zij vertelt dat zij het gevoel heeft dat zij een examen moet doen en dat maakt haar zenuwachtig. Zij ligt graag in bed en haar man moet constant bij haar blijven.

In deze acute situatie is mijn parate kennis belangrijk. Hier heb ik tijdens de opleiding hulpmiddelen gekregen om die kennis snel op te kunnen vragen. Omdat Nicole te zwak is om te komen naar de verloskundigenpraktijk haalt haar man een homeopathische middel op. Ze bevalt 's nachts, thuis, van een gezonde zoon.

ERVARING MET DE KRAAMTIJD

Dominique is 5 dagen geleden van haar 2e dochter bevallen en geeft borstvoeding. De bevalling thuis ging soepel en verliep zonder complicaties. Dominique is een drukke moeder, en hoewel zij net bevallen is, voelt zij zich verantwoordelijk voor het hele gezin. Ze ligt in bed, haar borsten zijn gestuwd en pijnlijk, haar linker borst is hard als een steen. Zij kan niet meer bewegen, zelfs niet haar hoofd, alles doet pijn. Zij heeft ontzettende dorst.

Met vragen naar haar klacht, hoe zij hiermee omgaat, wat verbetert, wat verergert, hoe Dominique zich erbij voelt, wat haar behoeftes en aversies zijn kom ik op het homeopathische middel. Diezelfde avond worden haar borsten soepeler en de pijn neemt af.